IKEAs jul

 
 
 
 
Sakta men säkert börjar butikerna att fyllas på med årets julsaker. De senaste dagarna har jag hunnit kika efter julsaker på flera ställen - ICA Maxi, Plantagen, Lagerhaus, Clas Ohlson och slutligen IKEA. Den sistnämnda affären har jag sett fram emot att få se. Förra året köpte jag nämligen en hel del julpynt där! I år blev jag dock lite besviken av det som plockats fram. Sakerna föll mig inte alls lika mycket i smaken denna gången. Bra för ekonomin, i och för sig! ;)

En del av julgransdekorationerna jag köpte förra året finns kvar i år också. Det handlar exempelvis om ett paket med hängande guldfärgade dekorationer. Även guldstjärnan jag köpte finns kvar, även om den då såldes i ett storpack tillsammans med fler prydnader. Jag tycker lika mycket om de här dekorationerna i år, så de kommer absolut att hängas upp i granen igen!
 
Min nya favorit bland årets julsaker är de otroligt söta fågelholkarna! De passar kanske inte som prydnader i julgranen, men är söta nog att hänga upp hemma någonstans även under resten av året!

Dekorationskamin

 Bilder tagna från Pinterest
 
 
Under hela mitt liv har jag önskat att jag hade haft en öppen spis hemma. Tyvärr fanns inte någon sådan i mina föräldrars hus. Det har inte heller funnits någon i de lägenheter jag bott i sedan dess - och inte heller i den jag bor i nu. De senaste åren har jag lyckligtvis fått uppleva mys framför brasan hemma hos både min storasyster och svärföräldrarna. Helt underbart, säger jag! En öppen spis både värmer och höjer mysfaktorn. Själv drömmer jag också om att kunna hänga upp julstrumporna över spisen precis som amerikanerna gör. I mitt framtida hus är en öppen spis alltså ett måste!
 
Så vad gör man då om det inte finns någon kamin att tända? Jo, det finns en alldeles underbar lösning på det! Man kan ju köpa en elektrisk sådan! De är snygga, går att välja i olika storlekar och alstrar dessutom värme. Om jag hade extra plats här hemma skulle jag köpa en på en gång! Denna från Clas Ohlson kan man ju ändå inte motstå! Ett bra julklappstips till någon frusen person där ute, med andra ord! :)

Julbloggslänkar

Som julbloggare finns det ett antal sidor som funkar på ungefär samma sätt som Bloglovin. Det innebär att jag som bloggare kan bli medlem på dessa sidor för att de senaste inläggen i min blogg ska visas tillsammans med andra julbloggares inlägg. Ett toppenbra sätt att få hitta andra julbloggar, med andra ord! Jag har själv tagit chansen att kontakta Julsidan för att synas på deras sida. Hittills har 18 andra bloggar gjort likadant, men det blir säkert fler snart! Gör samma sak du också!