Årets första julmarknad

 
 
Idag är det första november och alla helgons dag. Ute är det riktigt grått och regnigt. De senaste dagarna har temperaturen gått ner lite, från 12-13 grader dagligen till 5-10. För två dagar sedan vaknade jag också upp i en frostig stad, för första gången i år. Känns konstigt att det tidigare har varit så varmt, men nu hoppas jag att vi är på väg mot vintern. Hösten är mysig så länge löven faller, men i novembermörkret behövs snön för att lysa upp!
 
I torsdags åkte min sambo och jag på utflykt till Mårbacka. Varje år anordnas en julmarknad där, som i år är öppen 30 oktober - 2 november. Trots att jag är värmlänning har jag aldrig varit på marknaden förut, vilket gjorde den här resan lite extra spännande. Större delen av mässan hölls i ekonomibyggnaderna runt herrgården. Det såldes både ätbara ting och julprydnader av diverse slag - allting av hög kvalitet.
 
Självklart passade jag på att köpa med mig ett par saker hem. Blåbärssylten och hallonsylten från Hälsingesylt köpte jag på en gång när jag insåg att sylten var både lättsockrad och innehöll FODMAPvänliga ingredienser. Sedan kunde jag såklart inte motstå frestelsen att ta med mig en gullig liten tomte hem också!
 
För er som brukar ha svårt att få julstämning kan jag verkligen rekommendera att besöka en julmarknad. Det är något speciellt med att vandra runt i kylan bland alla julsaker! Julmässan i Mårbacka är en av de tidigaste julmarknaderna på året, så det finns gott om tid för er alla att hitta någon annan att gå på! Så passa på att njuta lite nu innan julstressen drar igång!Kommentarer
Kommentera inlägget här
Namn
Kom ihåg mig?
E-postadress (publiceras ej)

URL/Bloggadress

Kommentar

Trackback